OAB in Exchange 2013


Exchange_2013

OAB in Exchange 2013

In versiunile anterioare de Exchange, Offline Address Book era generat de un mailbox server, de obicei primul MB din organizatie si era distribuit fie prin public folders fie prin web services. In Exchange 2013 functioneaza doar prin web services.

Atunci cand cream un nou OAB trebuie specificat serverul care va fi folosit pentru generarea OAB-ului.

Problema clara in acest scenariu este aceea ca serverul MB reprezina un single point of failure, iar daca acesa era offline clientii foloseau cache-ul local care probabil nu era actualizat si astfel apareau problem de consistenta.

In Exchange 2013, OAB-ul poate fi generat automat de orice server cu rolul de MB ce are un mailbox special numit organization mailbox. Acesta este un nou tip de arbitration mailbox cu proprietatea persistenta OrganizationCapabilityOABGen.

Pentru a identifica care este Organization mailbox se poate folosi urmatoarea comanda:

Get-Mailbox -Arbitration | where {$_.PersistedCapabilities -like “*oab*”}

In versiunile anterioare de Exchange componenta responsabila de generarea OAB-ului era Microsoft Exchange System Attendant, iar in Exchange 2013 componenta este OABGeneratorAssistant.

In Exchange 2007/2010 serverele CAS trageau si stocau local fisierele OAB generate de Mailbox serverul desemnat sa genereze lista folosind serviciul Microsoft Exchange File Distribution Service.

In Exhange 2013 fisierele OAB nu mai sunt stocate local de serverele CAS. Acum CAS-urile proxeaza toate cererile catre MB server-ul corespunzator.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s